Hold din nytårsfest sikker med tips om fyrværkerisikkerhed 

Det er den tid på året, hvor familier og venner samles for at se et storslået fyrværkeri oplyse himlen for at fejre det nye år. Selv om fyrværkeri kan være en spændende måde at fejre det nye år på, er det vigtigt at huske, at sikkerheden altid bør komme i første række. Lad os se nærmere på, hvorfor sikkerhed er så vigtigt, når du affyrer fyrværkeri i denne højtid. 

Fyrværkeri: Sikkerhedstips 

Det vigtigste, når du tænder fyrværkeri, er at sørge for at læse alle instruktioner omhyggeligt, inden du tænder det. Sørg for, at du er opmærksom på alle potentielle farer, og hvordan du undgår dem. Det er også vigtigt at vide, hvilke typer fyrværkeri der er lovligt i dit område, da nogle typer kan være forbudt eller begrænset på grund af lokale love eller brandsikkerhedsregler. Sørg for at tjekke med dit lokale brandvæsen, inden du affyrer fyrværkeri. 

Det er også vigtigt at holde børn væk fra alt fyrværkeri på alle tidspunkter. Nogle typer fyrværkeri kan nå op på temperaturer på helt op til 1000 grader – det er varmere end en blæselampe! Børn bør aldrig håndtere, tænde eller antænde nogen form for fyrværkeri og bør kun se det fra en sikker afstand under opsyn af en voksen. Desuden passer alkohol og fyrværkeri ikke sammen; hvis du planlægger at drikke alkohol under din fest, skal du sørge for, at en ædru person er ansvarlig for håndteringen af det pyrotekniske fyrværkeri. 

Endelig skal du sørge for at bære beskyttelsesbriller og handsker, når du håndterer enhver form for fyrværkeri, og du skal sørge for at have masser af vand ved hånden – hvis der skulle gå ild i noget eller eksplodere uventet. Når din opvisning er afsluttet, skal du bortskaffe alt brugt fyrværkeri på en sikker måde ved at lægge det i blød i vand, inden du smider det i en godkendt affaldsbeholder. 

Så når du shopper fyrværkeri (krudtteltet), så vær sikker på du sætter sikkerheden i højsædet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *