Find de rette møbler til stuen

Indretning handler om at skabe en atmosfære, et look og en følelse, der gør din stue unik. Når du skal indrette en stue, er det vigtigt at overveje alle aspekter af rummet. Fra møbelplacering og farvepaletter til belysning og opbevaringsløsninger er der uendelige muligheder for at tilpasse dit rum. Farstrup Comfort har fine muligheder.

Det første skridt i indretningen af din stue er at beslutte sig for en stil eller et tema for rummet. Hvis du ønsker noget mere traditionelt, kan du vælge klassiske møbler som lænestole, sofaer og endeborde i varme farver som brune, beigefarvede og taupéfarvede farver. Hvis du vil have en mere moderne stemning, kan du vælge slanke linjer med neutrale farver som grå og hvide farver eller lyse farvestrålende farver som blå og pink. Uanset hvilket look du går efter, skal du sørge for, at de dele, du vælger, passer harmonisk sammen, så alt ser sammenhængende ud.

Dernæst kommer møbellayoutet. For at skabe en indbydende atmosfære bør du placere sofaer, stole og andre siddepladser med front mod hinanden i stedet for mod væggene. Dette fremmer samtalen mellem gæsterne og får samtidig rummet til at føles større ved at åbne op for vægplads. For at tilføje visuel interesse til layoutet kan du skabe forskellige zoner i hele rummet med tæpper eller møbelgrupper, der tjener forskellige formål – som f.eks. læsehjørner eller underholdningsområder.

Når du vælger indretningsgenstande som f.eks. accentpuder og lamper, skal du vælge ting, der passer til din overordnede stil, men som stadig tilføjer personlighed til rummet. Hvis din stue allerede er fyldt med kraftige mønstre eller klare farver på større møbler som sofaer og lænestole, så prøv at vælge subtile accenter som små kunsttryk i komplementære farver i stedet for sammenfaldende stoffer eller nuancer. For at fuldende dit look med maksimal effekt skal du vælge et statement-stykke som f.eks. en iøjnefaldende lysekrone eller et skulpturelt sidebord, der definerer hele rummets æstetik uden at være for overvældende eller distraherende fra andre elementer i rummet. 

For at få endnu mere karakter – og afhængigt af hvor meget naturligt lys din stue får – kan du overveje at tilføje flere lag af bløde lyskilder, f.eks. gulvlamper placeret bag stole til læsehjørner eller indbyggede armaturer, der fokuserer på kunstværker, der hænger over sofaen for at fremhæve statement-stykker. Endelig skal du sørge for, at alle overflader er ryddet for rod ved at tilføje skjulte opbevaringsløsninger såsom skabe bag sofaer eller dekorative kasser under sofaborde, så alt ser pænt og organiseret ud, mens det stadig virker ubesværet og indbydende for gæsterne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *